eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

100% ισότητα το μήνυμα της φετινής ομοφυλοφιλικής διοργάνωσης Athens Pride.

Για έκτη συνεχή χρονιά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας εξαιτίας των ομοφοβικών Ελληναράδων, οι ομοφυλόφιλοι καταφέρνουν να διοργανώσουν το φεστιβάλ "Athens Pride 2010". Φυσικά και δεν πρόκειται για ένα απλό χαζό παρτάκι, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι, αλλά για μια εκδήλωση που στόχο έχει να ενημερώσει, και στο βαθμό του δυνατού να κάνει τους Έλληνες να φοβούνται λιγότερο το διαφορετικό...


Ταυτόχρονα η εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα, αποτελεί φόρο τιμής για τα .....



......γεγονότα του Stonewall το 1969, από όπου ξεκίνησε το "Κίνημα για την Γκέι Απελευθέρωση".

 
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 17.00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», θα συνεχιστούν το Σάββατο στις 15.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα κορυφωθούν στις 18.00 με την προγραμματισμένη παρέλαση. Μπορεί να την ονόμασαν παρέλαση και όχι πορεία, αλλά πρόκειται για διαμαρτυρία. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να δηλώσουν την ύπαρξη τους σ' αυτή την κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να τους χλευάζει, και το σύνθημά τους "Είμαστε παντού" είναι απόλυτα εύστοχο.




Βέβαια, η ομοφοβική ελληνική κοινωνία δεν άργησε να αντιδράσει, και σίγουρα θα αντιδράσει και τη μέρα της εκδήλωσης...


Βέβαια ξέρετε πως λειτουργούν όλα τα πράγματα σ' αυτή τη χώρα... Μπορείς να διαδηλώνεις αν είσαι αναρχικός ή φασίστας, αν ανήκεις σε οποιοδήποτε κόμμα και εξυπηρετείς οποιαδήποτε συμφέροντα, αν είσαι φανατικός οπαδός κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας, τότε ναι μπορείς να διαδηλώνεις και να ουρλιάζεις, τότε έχεις κάθε δικαίωμα, αρκεί να μην πας κόντρα στα στερεότυπα!


Έχεις δικαιώματα αρκεί να μην είσαι: ομοφυλόφιλος, Αλβανός, μαύρος, εξαρτημένος από ουσίες, ψυχασθενής, άτομο με ειδικές ανάγκες και πολλά ακόμη που σε κάνουν μη "κανονικό"!


Και μην τολμήσει κάποιος από εσάς να μου πει πως οι άνθρωποι αυτοί απέκτησαν ξαφνικά ίσα δικαιώματα επειδή κάποιες σκατοεκπομπές στην τιβί έδειξαν μερικούς με σκοπό να τους χλευάσουν, να τους εξευτελίζουν και να κάνουν νούμερα! Έχετε δει ποτέ κανένα μέσο να προσεγγίζει το θέμα με σεβασμό;


Δεν χρειάζεται να είσαι γκέι για να υποστηρίζεις πως πρέπει επιτέλους να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους με σεβασμό και ευαισθησία.


Ας κοιτάξουμε επιτέλους και πέρα από τη μύτη μας, δεν θα μας κάνει κακό! Ας μάθουμε επιτέλους να συνυπάρχουμε!















ksipnistere