eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 81/2010 ομόφωνη απόφαση του ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στο Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» κάνοντας ένα ακόμα βήμα στα πλαίσια της ανακύκλωσης μετά τη συμμετοχή του Δήμου στο προγράμματα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και ανακύκλωσης οργανικών υλικών (οικιακή κομποστοστοποίηση).



Με την υπογραφή της Σύμβασης Συνεργασίας με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. που οργανώνει και λειτουργεί το εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ εθνικής εμβέλειας Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων, θα τοποθετηθεί Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε κεντρικό σημείο του Δήμου. Στο Κέντρο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι δημότες μας να τοποθετούν υλικά συσκευασιών (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) με παροχή ανταποδοτικού κινήτρου.

Τα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης αποτελούνται από.......
........ εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος πραγματοποιεί αυτόματα τη «Διαλογή στην πηγή» με καθαρότητα υλικού 100%.



Οι δημότες έχουν την επιλογή είτε να παραλάβουν την απόδειξη ανταποδοτικού κινήτρου για δωρεάν αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα (πατώντας το «πράσινο» κουμπί σε κάθε μηχάνημα) είτε αυτόματα να δωρίσουν το ποσό του ανταποδοτικού κινήτρου υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικών σκοπών, μέσω του Συστήματος Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου (πατώντας το «κίτρινο» κουμπί σε κάθε μηχάνημα).