eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΘΕΟΔΟΤΗ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ - ΛΑΜΠΑΤΟΥ!

'' Έχουμε έναν Παιδικό Σταθμό υπόδειγμα σύμφωνα με τη γνώμη αυτών που μας ελέγχουν και μας εποπτεύουν.''


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του Δήμου  Ερμιόνης έχει πλέον  εγκεκριμένο Προϋπολογισμό  για το έτος 2010. 


Ο Προϋπολογισμός του  έτους 2010 εγκρίθηκε με  Απόφαση  της Επιτροπής του άρθρου 152 του  Ν. 3463 /2006, μετά από προσφυγή του Μέλους του Δ.Σ. κ. Π. Σκούρτη κατά του κύρους της 55/23-12- 2009 Απόφασης  του Δ.Σ. με θέμα «Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2010».


Ζητάμε την  κατανόηση των γονιών για αυτή την καθυστέρηση και υποσχόμαστε  ότι θα επιταχύνουμε τις προσπάθειες  μας για να προλάβουμε ότι είχαμε προγραμματίσει σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του έτους 2010. 


Έχω στην ευθύνη μου τη λειτουργία του Δημοτικού  Παιδικού  Σταθμού από τη θέση της Προέδρου, ορισμένη από τον  Δήμαρχο για δεύτερη τετραετία, από  2003 έως 2006 και από 2007 έως 2010.


Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε και προσπαθούμε όλα τα Μέλη του Δ.Σ. και...



.....το προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.
Έχουμε   έναν Παιδικό Σταθμό υπόδειγμα σύμφωνα  με τη γνώμη αυτών που μας ελέγχουν και μας εποπτεύουν.  


Από το 2009 η κ. Σκούρτη Π. είναι ορισμένο μέλος  του Δ.Σ. του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού σύμφωνα με πρόταση της μειοψηφίας.


Στόχος και  σκοπός της αυτά τα δύο χρόνια με συνεχείς διαμαρτυρίες, ενστάσεις  και προσφυγές είναι να προσπαθεί  να  υποβαθμίσει τη λειτουργία του  Ν.Π.


Σας επισυνάπτω την δημοσίευση  της στο διαδίκτυο   για  να ενημερωθείτε   και  να χαρακτηρίσετε οι ίδιοι το ύφος με το οποίο η κ. Σκούρτη σχολιάζει το σχετικό θέμα. 


Βέβαια η κριτική  της έχει ξεφύγει πλέον από  το μέτρο που  δεοντολογικά  πρέπει να ασκείται  και έχει χάσει  την  ψυχραιμία της.


Έχει υπερβεί  τα  αυτοδιοικητικά θέματα,  για  τα οποία όλοι  είναι θεμιτό  να κρινόμαστε  και  έφτασε στο  σημείο να σχολιάζει  με  κακόβουλο  τρόπο, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου,  ενώπιον των Δημοτικών  Συμβούλων και των  Δημοτών  ιδιαίτερα ευαίσθητα προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα.


Αυτό  είναι  ένα  άλλο θέμα που θα το θίξουμε  όταν έλθει η ώρα του.    
Στην  ηλικία των εξήντα ετών μου έχει διαμορφωθεί  προ πολλού   η   προσωπικότητα  μου και έχω πάρει τη θέση που  μου αναλογεί στη συνείδηση του περιβάλλοντος μου, φιλικού, οικογενειακού, εργασιακού και κοινωνικού χωρίς μαύρα και γκρίζα σημεία. 


Οποιαδήποτε  προσπάθεια  απαξίωσης  δεν με αγγίζει.
Απευθυνόμενη  δε σε όσους με συμβουλεύουν να απομακρυνθώ  από τα κοινά για να σώσω την  προσωπικότητα μου, τους ενημερώνω ότι όσο το μυαλό μου βοηθάει θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου,  όπου μου ζητηθεί. 

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΟΤΗ  ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ – ΛΑΜΠΑΤΟΥ

 

Ερμιονίδα: μας αρέσει - δεν  μας αρέσει"

Τετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2009

Προϋπολογισμοί του Δήμου Ερμιόνης γραμμένοι, διαβασμένοι και αποφασισμένοι στο γόνατο…

.
Θα θέλαμε να ξέραμε αυτοί οι αιρετοί μας και οι συν αυτών… με όλα αυτά τα ρεζιλίκια τους που σας αναφέρουμε κατά καιρούς και αφορούν την διαχείριση του δημοτικού μας χρήματος του κοινού μας συμφέροντος και περιουσίας, θα βγούνε αυτές τις γιορτινές μέρες στους δρόμους της Ερμιόνης να ανταλλάσουνε ευχές με τους αγανακτισμένους και προσβλημένους δημότες;
..
Διαβάστε μια ακόμα μαύρη «πινελιά» παρανομίας και παράβασης καθήκοντος που αναφέρει πιο κάτω η προϊστάμενη του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης μέλος του Ν.Π. Δ.Π.Σ. Ερμιόνης κα Παρασκευή Σκούρτη.
.......................................................................................................
.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηφιστεί ένας Προϋπολογισμός;.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας. Η Πρόεδρος του Ν.Π. του Δημοτικού Παιδικού σταθμού Ερμιόνης, κυρία Θεοδότη Σκλαβούνου – Λαμπάτου στο θέμα αυτό, έχει τις εξής απόψεις:
1. Στέλνει την ημερήσια διάταξη και το σχέδιο του Προϋπολογισμού τόσο έγκαιρα, ώστε το φάκελο τον παραλάβαμε με σφραγίδα ταχυδρομείου την Τρίτη 22/12/09, για συνεδρίαση που θα γινόταν την Τετάρτη 23/12/09 και ώρα 13:00.
Απ’ ότι φαίνεται η κ. πρόεδρος πιστεύει, ότι ο χρόνος αυτός είναι επαρκής για να προετοιμαστεί κάποιος που ενδιαφέρεται να συνεισφέρει ουσιαστικά στη συζήτηση.
2. Την Τετάρτη 23/12/09 αποχωρήσαμε από την εργασία μας τις 13:00 ακριβώς, διότι εκ του Νόμου δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε πριν τις 12:45.
Την Τετάρτη 23/12/09 είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες εργασίες.
Όταν φθάσαμε στο Δημαρχείο στις 13:15, η συνεδρίαση είχε λάβει τέλος.

Δηλαδή, για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού χρειάστηκαν μόνο 10!!!! περίπου λεπτά. Απίστευτος χρόνος συζήτησης Προϋπολογισμού !

Σίγουρα κ. Πρόεδρε διεκδικείτε το Πανελλήνιο ρεκόρ.
Αν… κ. Πρόεδρε μου απαντήσετε στα γραφόμενά μου, να μου απαντήσετε παρακαλώ επί της ουσίας και όχι επί της << διαδικασίας >>, στην οποία τρέφετε ιδιαίτερη έλξη.

Παρασκευή Σκούρτη
Μέλος του Ν.Π.Δ.Δ.
του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού