eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ισχυρή έκρηξη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 22:00, το βράδυ της Πέμπτης, έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ενώ μία κοπέλα 22 ετών τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα τζαμιών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός, που αποτελούνταν από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακ βουαγιάζ, το οποίο είχε αφεθεί μπροστά από τον μαντρότοιχο των φυλακών.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον μηχανισμό, καθώς ήταν πολύ σκοτεινά. Αρχικά, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο σκουπιδιών, μπροστά από σούπερ μάρκετ, στην Γρηγορίου Λαμπράκη 199, απέναντι από τον μαντρότοιχο των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη Γρηγορίου Λαμπράκη, ενώ οι αστυνομικοί.............
................. είχαν ζητήσει από τους κατοίκους να μπουν μέσα στα σπίτια τους και να μην στέκονται στα μπαλκόνια.



Η 22χρονη που τραυματίστηκε ελαφρά μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ήδη έλαβε εξιτήριο.



Η έκρηξη έγινε αισθητή σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο, ενώ έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές σε ακτίνα 2-3 οικοδομικών τετραγώνων γύρω από το σημείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν σπασμένα τζάμια στους γύρω δρόμους (Ψαρών, Υψηλάντου), ενώ βγαίνει πυκνός καπνός από το σημείο.



Όπως ανέφεραν δύο μοτοσικλετιστές, που τη στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν επί της Γρηγορίου Λαμπράκη και κατευθύνονταν προς Αθήνα, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και είδαν μαύρο καπνό. Την έκρηξη είδαν και παιδιά που βρίσκονταν στο αθλητικό στάδιο δίπλα στο σημείο, που αμέσως μετά ειδοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να απομακρυνθούν.



Πολλοί είναι οι κάτοικοι που έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν να μάθουν τι συνέβη. Κλειστή παραμένει η Γρηγορίου Λαμπράκη και στις δύο κατευθύνσεις.



Το τηλεφώνημα στην "Ε"

Στις 21:46, άγνωστος τηλεφώνησε στην "Ε" και ανέφερε ότι σε 27 λεπτά, θα εκραγεί ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού, στη Γρηγορίου Λαμπράκη 199. Έδωσε δε, ακριβείς οδηγίες εκκένωσης των πολυκατοικιών που βρίσκονται γύρω από το σημείο.


enet.gr