eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΑΝΝΕΤΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ


γράφει στο Εικονοσκόπιο η Αννέτα Καββαδία
Συνάντηση με το δήμαρχο του Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη  ο οποίος διανύει τη 14η ημέρα απεργία πείνας,διαμαρτυρόμενος για τη σχεδιαζόμενη συνένωση του δήμου Ελληνικού με αυτόν της Αργυρούπολης στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» - είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. 


foto:eikonoskopio news                                                                                      


foto:eikonoskopio news
Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το σχέδιο «καταστροφικό για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»αφού, όπως τόνισε......



foto:eikonoskopio news
 «είναι ένα σχέδιο που σημαίνει χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, ένα σχέδιο που σημαίνει δήμοι ακόμα περισσότερο ξεκομμένοι από τις ανάγκες του πολίτη, ένα σχέδιο που σημαίνει αυτοδιοίκηση δίχως πόρους και δυνατότητες».



Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας «υποκριτική» την απόφασή του να επισκεφθεί την παραλία του Αγίου Κοσμά και να παραστεί στην κατεδάφιση ενός κτίσματος - της παλιάς ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ - που, όπως είπε, δε λειτουργούσε εδώ και 10 περίπου χρόνια.



«Με τα ζωντανά συμφέροντα ο Πρωθυπουργός δεν έχει τα κότσια να τα βάλει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πεντακόσια μέτρα πιο κάτω λειτουργούν παρανόμως και αυθαιρέτως, πάνω στην παραλία, κέντρα διασκέδασης. Δεν έχουν κλείσει γιατί υπάρχει η διαχρονική ανοχή των κυβερνήσεων.

foto:eikonoskopio news
Και σε ό,τι αφορά στην πλαζ του Ελληνικού, παρότι άνοιξε με τους αγώνες των δημοτών, δεν έχει δοθεί η διαχείρισή της στο δήμο, ακριβώς γιατί υπάρχει μία ανηλεής διαμάχη με συμφέροντα που έχουν οδηγήσει τον δήμαρχο και πολλούς δημοτικούς
συμβούλους στα δικαστήρια.



Αν έχει τα κότσια ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του», κατέληξε «ας τα βάλει με τα ζωντανά συμφέροντα κι όχι με τα κουφάρια. Κι ας πάψει πια αυτή την επικοινωνιακή πολιτική.
Έχει χάσει κάθε αξιοπιστία. Το μόνο που του μένει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά κανείς πια δεν τον πιστεύει».

foto:eikonoskopio news                                                       


foto:eikonoskopio news
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Ελληνικού εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του θεωρώντας ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» πνίγει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ότι πίσω από αυτην την προσπάθειά του κρύβεται προσωπικό όφελος απάντησε με νόημα πως «Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις, τις θέσεις και τη ζωή του». Στόχος, κατέληξε ο Χρήστος Κορτζίδης, είναι πλέον ο συντονισμός της δράσης όλων όσοι αντιδρούν στον «Καλλικράτη» αφού πρέπει να γίνει σαφές ότι ισχυρός δεν είναι ο μεγάλος αλλά ο αποτελεσματικός δήμος.

Αννέτα Καββαδία


foto:eikonoskopio news