eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Άδικη ήττα της Εθνικής Beach Soccer από τη Γερμανία με 7-5.......

Η Εθνική έκανε ονειρικό ξεκίνημα με 3-0
Λάθη αλλά και η διαιτησία δεν της επέτρεψαν να πάρει τη νίκη

Άδικη ήττα, με σκορ 7-5 γνώρισε η Εθνική ομάδα Beach Soccer στον δεύτερο και τελευταίο αγώνα που έδωσε στη Μόσχα για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σαφώς ανώτερο από την γερμανική ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά λίγο κάποιες επιπολαιότητες στον ανασταλτικό τομέα, λίγο η αστοχία στην επίθεση και .αρκετά οι αποφάσεις της διαιτησίας, συνέβαλαν στο να μην πάρει την πολυπόθητη νίκη.

Οι Έλληνες παίκτες μπήκαν με αποφασιστικότητα στον αγώνα κι έκαναν ένα ονειρεμένο ξεκίνημα. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 4ο κατάφεραν να......
......... προηγηθούν με 3-0 χάρη σε δύο τέρματα του Λουτσιάνο κι ένα του Χαραλαμπίδη. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε μονόλογο για την Εθνική μας, δύο επιπολαιότητες στον αμυντικό τομέα, έφεραν τους Γερμανούς σε θέση βολής. Έτσι πέτυχαν δύο τέρματα με τους Έμπεχαρτ και Κάικε κι άρχισαν να ελπίζουν.

Κάποιες διορθωτικές κινήσεις από τον ελληνικό πάγκο, έδωσαν και πάλι την απαραίτητη 'ενέργεια' στην εθνική μας. Ο Καβαλάρης με εντυπωσιακό ανάποδο 'ψαλίδι' σημάδεψε το δοκάρι της γερμανικής εστίας, ενώ ο ίδιος παίκτης 2,41' πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου με εύστοχη εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-2.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους. Η ελληνική ομάδα τη μόνη φορά που απείλησε τη γερμανική εστία ήταν με σουτ -βολέ του τερματοφύλακά μας Νικολάου το οποίο χτύπησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο γκολκίπερ της Εθνικής μας αποδείχτηκε 'φύλακας -άγγελος' πραγματοποιώντας δύο πολύ καλές αποκρούσεις.

Οι Γερμανοί όμως χωρίς να είναι καλύτεροι κατάφεραν στη συνέχεια να πετύχουν δύο γκολ και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Το πρώτο με τον Μαρί και το δεύτερο με τον καλύτερό τους παίκτη τον Στολί, έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Με την έναρξη της 3ης περιόδου ο Στολί με πέναλτι έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στα 'Πάντσερ'.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τριανταφυλλίδης, ενώ βρέθηκε τετ α τετ, μετά από μία παλικαρίσια προσπάθεια, αλλά τελικά 'σπατάλησε' την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Από το λεπτό αυτό και μετά κι ενώ η Εθνική μας ανέβαζε ρυθμούς και προσπαθούσε για την ανατροπή ανέλαβε .δράση η διαιτησία. Αφού ο διαιτητής ακύρωσε ένα ελληνικό γκολ, στη συνέχεια υπέδειξε ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο ο Μαρί πέτυχε το 4-6. Διαμαρτυρόμενος για την λανθασμένη διαιτητική απόφαση ο Τριανταφυλλίδης 'εισέπραξε' την κίτρινη κάρτα.

Παρόλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα παράτησε. Με τον Πανταζόπουλο μείωσε σε 5-6. Με τη σέντρα όμως οι Έλληνες διεθνείς έκαναν ένα σοβαρό λάθος. Οι παίκτες που είχαν σχηματίσει 'τείχος' 'άνοιξαν' και ο Στολί νίκησε με δυνατό σουτ τον Νικολάου.

Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα συνέχισε να παλεύει και δύο φορές άγγιξε ένα ακόμη γκολ. Την πρώτη όταν σε εντυπωσιακό ανάποδο 'ψαλίδι΄ του Λουτσιάνο η μπάλα έσκασε στο έδαφος πήρε μία περίεργη τροχιά και αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου γερμανού πορτιέρο και τη δεύτερη στην εκπνοή του παιχνιδιού όταν ο Γερμανός γκολκίπερ απέκρουσε με υπερένταση ανάποδο 'ψαλίδι' του Καβαλάρη.

Συμπερασματικά η Εθνική ομάδα Beach Soccer ήταν καλύτερη από τους Γερμανούς και άξιζαν τη νίκη. Δυστυχώς για έναν ακόμη αγώνα, μετά από εκείνον με το Ισραήλ βρήκαν απέναντί τους την άσχημη διαιτησία του Πορτογάλου Αλμέιδα. Φαίνεται πως οι Πορτογάλοι δεν έχουν .ξεπεράσει ακόμη το σοκ από την κατάκτηση της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004..

Την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τον όμιλο της Εθνικής μας κατέκτησε η ομάδα του Ισραήλ η οποία επικράτησε της Γερμανίας με 7-3, ενώ κέρδισε και την Εθνική μας στο παιχνίδι της Παρασκευής με 9-5.



Η σύνθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ήταν η εξής: Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Κώστας Καβαλάρης, Θεόφιλος Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Νίκας, Πάρης Πανταζόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Γκούμας, Γιάννης Χαραλαμπίδης και Θανάσης Ζάχος


Germany: Nils Boringshulte, Heiko Eberhardt, Markus Stolla, Harald Gracholski, Stefano Mari, Oliver Domrig, Klon Manuel, Rene Weiher, Carlos Meinking

Goals: Stollia 3 , Mari 2 , Eberhardt, Meinking