eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τ. Μαντέλης: Πήρα 200 χιλ. ευρώ από τη Siemens!

Χαρακτήριζε «χορηγία» τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία»




Ο Τάσος Μαντέλης παραδέχτηκε κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, ότι ο γερμανικός όμιλος του είχε δώσει 200 χιλ. ευρώ για την προεκλογική του εκστρατεία. «Ολα και για όλους στο φως, όπως είχαμε πει από την αρχή, χωρίς καμία διάκριση και εξαίρεση», σχολίασαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Προηγήθηκε η κατάθεση του επιχειρηματία και κουμπάρου του, Γιώργου Τσουγκράνη, ο οποίος ανέφερε πως ο πρώην υπουργός του είχε πει ότι το ποσό που κατατέθηκε σε λογαριασμό στη Γενεύη προερχόταν από χορηγία της γερμανικής εταιρείας.

Ο Γιώργος Τσουγκράνης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ο Τάσος Μαντέλης του είχε ζητήσει το 1998 να ανοίξει λογαριασμό στο όνομά του προκειμένου,.......
............. σε αυτόν να κατατίθενται χορηγίες των φίλων τού πρώην υπουργού για την προεκλογική του εκστρατεία. Πράγματι, στις 2 Νοεμβρίου 1998 και στις 8 Φεβρουαρίου 2000 κατατέθηκαν από άγνωστη πηγή 200. 000 και 250.000 μάρκα αντιστοίχως.
Όμως, σύμφωνα με τον μάρτυρα, τα χρήματα δεν πήγαν στην προεκλογική εκστρατεία του Τάσου Μαντέλη, αλλά δόθηκαν στα παιδιά του, ενώ ένα τμήμα, ύψους 163.800 ευρώ μεταφέρθηκε λίγους μήνες αφ' ότου ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens σε λογαριασμό της Alpha Bank στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα χρήματα προέρχονταν από το στέλεχος της Siemens, υπεύθυνο για τα "μαύρα ταμεία", Ηλία Γεωργίου.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τσουγκράνης ποτέ δεν κλήθηκε από τον ανακριτή να καταθέσει για την υπόθεση Siemens.
Από τη μεριά του, ο Τάσος Μαντέλης κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να ψάξουν "ποιος είναι ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που έδωσε σε δύο δημοσιογράφους την πληροφορία ότι στους λογαριασμούς μου μπήκαν 10 εκατ. μάρκα, ώστε να ξεπλύνουν τη μίζα στην πλάτη μου".













enet