eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Νέο απεργιακό κύμα......


Σε σαρανταοκτάωρη απεργία, σήμερα και αύριο, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, ενώ απεργία πραγματοποιεί, αύριο, και η ΑΔΕΔΥ. Σήμερα στις 6:30 το πρωί, 400 περίπου μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά εμποδίζοντας την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία με προορισμό τον Αργοσαρωνικό και τις Κυκλάδες. Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού.


Οι Δημόσιοι υπάλληλοι προγραμματίζουν για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία και η ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Εν όψει της 48ωρης απεργίας, μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε ολιγόλεπτη κατάληψη τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών της Πάτρας, κατά τη μετάδοση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων.

Ακυρώνονται Τετάρτη και Πέμπτη...
... όλες οι θεατρικές παραστάσεις, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην απεργία του ΠΑΜΕ.

Το δικαστήριο έκρινε, χθες, παράνομη τη 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει για την Τετάρτη και την Πέμπτη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν 48ωρη πανελλαδική απεργία Τετάρτη και Πέμπτη.

Σε αναστολή της 48ωρης απεργίας τους για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή προχώρησαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ώστε να μην προκαλέσουν μεγαλύτερη αναστάτωση στο πρόγραμμα πτήσεων.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται το ερχόμενο διάστημα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η ΟΛΜΕ αλλά και οι πανεπιστημιακοί.

Αλέκα Παπαρήγα

Την εκτίμηση ότι αν βρεθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στους δρόμους στη διήμερη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου, αν "νεκρώσει" η Ελλάδα, τότε η κυβέρνηση θα προβληματιστεί, τόνισε σε ομιλία της σε εργαζόμενους στην Ελευσίνα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ δίνει τη μάχη και μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, ωστόσο σημείωσε ότι "όσες φωνές και να βάλεις μέσα στη Βουλή, όσο και αν χτυπήσεις το χέρι σου στο έδρανο, υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία η οποία δεν πρόκειται να αποφασίσει φιλολαϊκά".

Ο εργάτης σήμερα πρέπει να καταλάβει, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι "υπάρχει και άλλος δρόμος, μπορεί να ζήσετε καλύτερα. Και ότι αυτά τα μέτρα είναι αναπόφευκτα μόνο για το κεφάλαιο. Αν πιστέψετε στη δύναμή σας, θα βρούμε το δρόμο. Δεν φτάνει δηλαδή να αισθάνεστε ότι αυτά τα μέτρα σας αδικούν, αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να καταλάβετε ότι μπορεί να ζήσουμε καλύτερα σε τούτο τον τόπο. Πολύ καλύτερα, με ασφάλεια, με σιγουριά να μην έχουμε το άγχος, αυτή τη θηλιά στο λαιμό. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί".









enet.gr