eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διοργάνωση της Έκθεσης για τον ‘Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό’ έχει ως βασική προϋπόθεση την συνεργασία των Οργανισμών Αυτοδιοίκησης με τους πολιτιστικούς οργανισμούς, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, λαογραφικά μουσεία, μουσεία ιστορίας, λαϊκούς τεχνίτες, ερευνητές της παράδοσης, συγγραφείς και λαογράφους, με απώτερο σκοπό την προβολή του γνήσιου τοπικού πολιτισμού και την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμό.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης, θα λάβει....
..... μέρος στην 4η Έκθεση ‘Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός’ που θα διεξαχθεί από 16 έως 18 Απριλίου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ στον Πειραιά.



Σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης αποτελούν οι εκδηλώσεις , παρουσιάσεις του τοπικού λαϊκού πολιτισμού που γίνονται από εκθέτες σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους.


Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης η Επιτροπή Πολιτιστικών – Τουρισμού του Δήμου μας σε συνεργασία με το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης και την ομάδα των εθελοντών – δημοτών μας θα παρουσιάσει το έθιμο «Γιάλα- Γιάλα», το Σάββατο 17 Απριλίου και ώρα 5.00 το απόγευμα.


Η επίσκεψη σας στην παραπάνω Έκθεση θα σας δώσει την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την σημαντική λαϊκή παράδοση της χώρας μας.




Σας περιμένουμε και στο περίπτερό μας Νο. 57.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΘΕΟΔΟΤΗ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ - ΛΑΜΠΑΤΟΥ




IΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ



Έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού

(16-17-18 Απριλίου 2010)

στο μέγαρο του ΟΛΠ στον Πειραιά


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Aγαπητά μέλη και φίλοι του ΙΛΜΕ


Σας ανακοινώνουμε ότι το ΙΛΜΕ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα λάβει μέρος σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιόνης στην Έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού που θα γίνει στις 16-17-18 Απριλίου στο μέγαρο του ΟΛΠ, ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά.


Στην εκδήλωση αυτή πολλοί συμμετέχοντες φορείς παρουσιάζουν «δρώμενα» του τόπου τους. Έτσι και εμείς φέτος αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μια αναπαράσταση του μοναδικού στον ελλαδικό χώρο ερμιονίτικου εθίμου της γιορτής των Θεοφανείων το


«γιάλα-γιάλα»


Συγκεκριμένα θα παρουσιασθούν τα τραγούδια που ακούγονται στην παραμονή της μεγάλης αυτής γιορτής και δημιουργούν μια πανηγυρική ατμόσφαιρα.


Εάν θέλετε να επισκεφθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση, συνιστούμε να επιλέξετε το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Απριλίου, στις 5 μ.μ. ακριβώς, που θα γίνει η παρουσίαση του εθίμου στην αίθουσα εκδηλώσεων ( διάρκεια παρουσίασης περ. 20 λεπτά) .


Όσοι ερμιονίτες συναντηθούμε εκεί, θα δώσουμε ένα τόνο πανηγυρικό και θα συνεχίσουμε στο περίπτερό μας, αρ 57, με ένα μικρό γλέντι.






Καλή αντάμωση


Το Δ Σ του ΙΛΜΕ