eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Με καθοδήγηση από τη 17Ν ....


Στενότερη σχέση από αυτή των διαδόχων φαίνεται πως έχει ο Επαναστατικός Αγώνας με τη 17 Νοέμβρη. Στοιχεία και επικοινωνίες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία συνδέουν άμεσα συλληφθέντες με πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί ως μέλη της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το 2002.




Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα άτομα είχαν επικοινωνία και ρόλο «καθοδηγητή» των σημερινών κατηγορουμένων ως μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι συγκεκριμένα πρόσωπα από τον Κορυδαλλό «συνέχιζαν κατά κάποιον τρόπο τη δράση τους» ευρισκόμενοι σε διάλογο με τα μέλη της οργάνωσης που διεκδίκησε τον ηγετικό ρόλο στην εγχώρια τρομοκρατία κατά τη μετά τη 17 Νοέμβρη εποχή. Πάντως, η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη των έξι ατόμων που επισήμως τους αποδίδει την κατηγορία της συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα, έχει μπροστά της το μεγάλο στοίχημα του εντοπισμού της γιάφκας με το βαρύ οπλοστάσιο.



Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική άρχισε να προσέχει περισσότερο τις «επικοινωνίες» εγκλείστων στις φυλακές με τη «νέα γενιά», είτε αυτή γινόταν μέσω Διαδικτύου,..
... είτε με κείμενα που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, αλλά ακόμη και τις απευθείας τηλεφωνικές επικοινωνίες.



«Πλήθος στοιχείων»

Εως τώρα, όπως αφήνεται να διαρρεύσει από ανώτατες αστυνομικές πηγές, «δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε το 10% των στοιχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων». Πάντως, το μεγάλο στοίχημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι να καταφέρει να εντοπίσει τη γιάφκα με το οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς φοβάται το ενδεχόμενο τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης να επιχειρήσουν επίθεση- αντιπερισπασμό. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν πως με τη σύλληψη των 6 κατηγορουμένων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας κατάφεραν ένα σημαντικό χτύπημα στον πυρήνα της οργάνωσης που διαδέχτηκε τη 17Ν, ενώ θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, τον οποίο και φωτογραφίζουν ως τον «συντάκτη» των προκηρύξεων της οργάνωσης.



Νέες συλλήψεις

«Θεωρούμε πως εκτός από τους 6 υπάρχουν 8-10 άτομα ακόμη που συμμετείχαν είτε με κύριο είτε με περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος παράγοντας του υπουργείου, που προαναγγέλλει νέες συλλήψεις.



Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών του Επαναστατικού Αγώνα αποφασίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε μέσα σε 24 ώρες. Το κινητό του Λάμπρου Φούντα στάθηκε για την Αντιτρομοκρατική «θείο» δώρο το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Από τις 12 Μαρτίου άρχισε η συστηματική παρακολούθηση ατόμων με τους οποίους ο 35χρονος βιολόγος είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές. Στον κύκλο των ανθρώπων με τους οποίους ο Φούντας είχε συχνή επικοινωνία συμπεριλαμβανόταν ο 39χρονος Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική ομάδα. Από την παρακολούθηση προέκυψε και η σχέση του Μαζιώτη με τον Χριστόφορο Κορτέση, τον Σαράντο Νικητόπουλο, τον Κωνσταντίνο Γουρνά και τον Ευάγγελο Σταθόπουλο, που συνελήφθησαν επίσης μαζί με τη σύντροφο του Μαζιώτη, την Παναγιώτα Ρούπα.



Το σύνολο των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής αλλά και σημαντικός αριθμός προσωπικού της ΕΥΠ πήραν μέρος με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Ή τώρα ή ποτέ», ήταν η φράση που ακουγόταν περισσότερο από όλες στους διαδρόμους της Κατεχάκη, όπου δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της υπόθεσης, παρά τις ιδιαίτερες προφυλάξεις που έπαιρναν οι κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες.



Τους φερόμενους ως τρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα τους παρακολουθούσαν και με τους κοριούς της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, με τις δύο υπηρεσίες να συνεργάζονται για τον εντοπισμό των μελών του Επαναστατικού Αγώνα.



Τηλεφωνικές επικοινωνίες

Ορισμένοι από τους κατηγορουμένους είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και με ποινικούς κρατουμένους. Με τουλάχιστον 2 από αυτά τα άτομα διατηρούσε επαφή, τηλεφωνική αλλά και με επιστολές, και ο 35χρονος Φούντας, κάτι που είχε στρέψει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών σε αυτή την κατεύθυνση.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. κατηγορεί τους 6 συλληφθέντες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Μεγάλο στοίχημα ο εντοπισμός της γιάφκας τους

Ψάχνουν για δύο γιάφκες και οπλοστάσιο

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο γιάφκες για την αποθήκευση του οπλοστασίου του χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας, σύμφωνα με την εκτίμηση που επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η μία γιάφκα να ήταν το σπίτι του 32χρονου Ευάγγελου Σταθόπουλου, ο οποίος συνελήφθη. Η άλλη γιάφκα αναζητείται στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και το σχεδιάγραμμα που βρέθηκε και αφορούσε την επίθεση που προετοιμαζόταν εναντίον της αστυνομικής δύναμης που σταθμεύει σχεδόν καθημερινά στην οδό Πανόρμου απέναντι από την Πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Σήμερα αναμενόταν στην Αντιτρομοκρατική η απάντηση τράπεζας, στην οποία κάθε μήνα ένας από τους έξι συλληφθέντες κατέθετε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για καταβολή ενοικίου.

Στη Μαγνησία

Η Αντιτρομοκρατική ήδη ερεύνησε δύο διαμερίσματα στην περιοχή των Αμπελοκήπων χωρίς όμως να προκύψει κάποιο επιπλέον στοιχείο. Το βράδυ, πολυμελές κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής αναχώρησε για τη Μαγνησία. Στην περιοχή εκτιμάται πως μεταφέρθηκε σημαντικό μέρος του οπλισμού ύστερα από τη συμπλοκή στη Δάφνη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε περιοχή της Μαγνησίας διαθέτει σπίτι ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ με την υπόθεση σχετίζεται και η πρόσφατη σύλληψη φοιτητή που κατηγορήθηκε για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Αρχηγείο» το σπίτι

Το σπίτι όπου έμεναν ο Μαζιώτης και η Ρούπα στο Λαγονήσι περιγράφεται από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ως το «αρχηγείο» της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, ο Μαζιώτης ήταν ο συντάκτης των περισσότερων προκηρύξεων της οργάνωσης. Στον προσωπικό του υπολογιστή βρέθηκαν προκηρύξεις της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας για την ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο και την τράπεζα Εurobank στην Αργυρούπολη, για την απόπειρα επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη ΑΝFΟ όχημα στην τράπεζα Citibank στην Κηφισιά, αλλά και την προκήρυξη με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση αποποιήθηκε την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.


 tanea.gr