eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

''ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗ ΘΩΜΑ Ι. ΣΚΟΥΡΤΗ!

                                                                    


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΜΑΡΙΑ Δ.  ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ 

 Η πρώτη παρουσία που θα ασχοληθεί η στήλη ''ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ'' και ο εικονολήπτης ΘΩΜΑΣ Ι. ΣΚΟΥΡΤΗΣ είναι η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια ΜΑΡΙΑ Δ. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ!Επικοινώνησα με τη δημοσιογράφο και επέλεξα να ειναι η πρώτη απ'όλα τα αξιόλογα  και γνωστα τηλεοπτικά πρόσωπα που θ'ασχοληθούμε στο μέλλον απο αυτήν εδώ τη στήλη διότι η παρουσία της συμβολίζει ένα άλλο ύφος, μια νέα γενιά και σχολή δημοσιογραφίας.




ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!Μια φρέσκια παρουσία στην Ελληνική  Τηλεόραση.







Η νέα παρουσιάστρια της εκπομπής ''ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ''΄στην πρωινή ζώνη 10.00-12.00 μιας και συντροφεύει το ελληνικό κοινό με μια σοβαρή και..
.. διαφορετική ματιά στα γεγονότα, το έχει κερδίσει απο νωρίς σ'ένα ενημερωτικό και ποιοτικό πρόγραμμα.
Κάποιοι την αποκάλεσαν ''Σιδηρά Κυρία'' του πρωινου άλλοι τηλεοπτικοί την είπαν ''Νέα Δύναμη'' της Πρωινής ζώνης 10.00-12.00.Εμείς στην συναντηση  που ειχαμε μαζί της διαπιστώσαμε οτι η ίδια κρατάει ένα χαμηλό προφιλ και έχει επιδοθεί με όλες της τις δυνάμεις στα νέα της καθήκοντα!Ας έρθουμε στο αντικείμενο μας την Εικόνα, αυτά που έχουμε αποκομίσει απ'την παρουσία της αυτόν τον καιρό στην τηλεόραση είναι τα εξής:


-Μια παρουσιάστρια με σεμνό ύφος
-γράφει στην κάμερα
-τα ''ζεστά'' χρώματα που έχει το σκηνικο που την πλαισιώνει  ταιριάζουν απόλυτα με το παρουσιαστικό της.
Συγχρόνως παρατηρούμε οτι είναι πολύ ενημερωμένη στα θέματα που παρουσιάζει, άλλωστε η Μαρία Σαράφογλου διαθέτει ''backround''και ένα πλούσιο-ζηλευτό βιογραφικό.Εμείς έχουμε στα χέρια μας ολοκληρο το βιογραφικό θα σας το παρουσιάσουμε όμως εν συντομία διοτι είναι μεγάλο!

 Η Μαρία Σαράφογλου εργάζεται στην ΕΡΤ από τον Δεκέμβριο του 2000. Αρχικά στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στη συνέχεια στο τμήμα διεθνών ειδήσεων και στις εκπομπές «Πρώτη γραμμή», «Συμβαίνει τώρα», «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», και «Σαββατο-Κυριακή live». Το 2006 εκλήθη στην ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ, όπου παρουσίασε δελτία ειδήσεων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και στη συνέχεια την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή Agenda+. Συνεργάζεται με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN στο πρόγραμμα World View (World Report). Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά προγράμματα του CNN στην Ατλάντα (ΗΠΑ), του ASSOCIATED PRESS TELEVISION NEWS (APTN) στο Λονδίνο για την τηλεοπτική παραγωγή διεθνών ειδήσεων, και του BBC WORLD SERVICE. Επίσης έλαβε μέρος σε πρόγραμμα επικοινωνίας του ελληνικού γραφείου τύπου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες Καθημερινή (Περιοδικό Κάππα) και Ελεύθερος Τύπος.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Νομικό Τμήμα) και Κάτοχος Μαστερ στη Διεθνή Δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας της έθεσα τρία ερωτήματα και απάντησε ως εξης:
1)ΕΡΩΤΗΣΗ:Γνωρίζουμε οτι η εκπομπή ''ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ'' είναι ένα ενημερωτικό 2ωρο και περιλαμβάνει συνεχείς ανατροπές στη ροή του θεματολογίου,επισταμένη προεργασία και υπάρχει περισσότερο άγχος και ένταση καθώς η εκπομπή είναι ζωντανή. Πως μπορείς και ανταπεξέρχεσαι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μ.ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ:Το γερό χαρτί του ''ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ'' είναι η δυνατή δημοσιογραφική του ομάδα αλλά και όλοι οι συντελεστές της εκπομπής.Καθοριστικό ρόλο στο τελικό προιόν, έχει ο έμπειρος αρχισυντάκτης μας Θοδωρής Μιχόπουλος. Oλοι όμως έχουμε γίνει μια ομάδα και δουλεύουμε ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! 

2)ΕΡΩΤΗΣΗ:Έχεις οικογένεια,πρόσφατα έγινες μητέρα και εργάζεσαι σ'αυτούς τους δύσκολους ρυθμούς.Πώς τα καταφέρνεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μ. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ:Πραγματικά είναι δύσκολο να συνδυάσεις καριέρα και οικογένεια αλλά προσπαθώ ν'ανταποκριθώ και στους δύο ρόλους χωρίς να αδικήσω κανέναν!

3)ΕΡΩΤΗΣΗ:Στην τελευταία ερώτηση μου θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις επισκεφθεί την Ερμιόνη ή την Ερμιονίδα γενικότερα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μ. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ:Έχω επισκεφθεί την Ερμιόνη έχει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή ομορφιά, αλλα έχω πάει και στο Πόρτο Χέλι και ήταν καταπληκτικά.Σύντομα θα ξανάρθω!

Κλείνοντας να πούμε οτι θα θέλαμε να βλέπουμε ολο και περισσότερους αξιόλογους νέους δημοσιογράφους και πρόσωπα τηλεοπτικά στο προσκήνιο όπως η ΜΑΡΙΑ Δ. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ.

                                        ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΘΩΜΑΣ Ι. ΣΚΟΥΡΤΗΣ