eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ο Δήμαρχος Ερμιόνης απαντά και διευκρινίζει

Δεν θα είχα ασχοληθεί με δημοσιεύσεις στο block «Ερμιονίδα: μας αρέσει - δεν μας αρέσει". Αλλά πρέπει λοιπόν μετά από κείμενο που αναρτήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009 στο παραπάνω block με τίτλο «Η απάτη του Δημάρχου Ερμιόνης κ. Ανάργυρου Λεμπέση κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου επισημοποιείται….» (δηλαδή έκανε απάτη ο Δήμαρχος και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο με τις ομόφωνες αποφάσεις του για την κατασκευή του Μύλου Κρόθι) να ενημερώσω τους δημότες μας υπεύθυνα για το «κόσμημα» της Ερμιόνης, τον Μύλο Κρόθι!
Όλο το όρος Κρόθι, 350.000 τ.μ. περιήλθε επί Δημαρχίας μου στην ιδιοκτησία του Δήμου και μεταγράφηκε στον τόμο 1386 , αύξων αριθμός 17 , στις 14 Ιουνίου του έτους 2002 στο Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος, η υπ’ αριθμ. 41/6 Απριλίου 1937 Έκθεση συντάξεως κτηματολογίου.
Έτσι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας στο Κρόθι.
Σας παρουσιάζω το υπ’ αριθμ. 333/21-02-1995 έγγραφό μου όπου αναφέρω τον τύπο των μύλων που ήταν κτισμένοι στην Ερμιόνη (σχετ. 1).
Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 123/1996 ομόφωνη απόφασή του, αποδέχτηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη που συμπεριλάμβανε και τον Μύλο Κρόθι , προϋπολογισμού 32.000.000 δρχ. για τρία χρόνια.
Το περίγελο αγαπητοί μου δημότες είναι ότι στην συνεδρίαση αυτή ήταν παρών και ο κ. Δαμαλίτης, διότι εξεταζόταν αίτησή του «διαγραφή χρέους» και εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 120/1996 Α.Δ.Σ. Σας παρουσιάζω των πίνακα των αποφάσεων του Δ.Σ. (σχετ. 2).
Η τελική δαπάνη του Μύλου ανήλθε στο ποσό των 27.140.000 δρχ με ΦΠΑ.
Τότε ο κ. Δαμαλίτης δεν προσέφυγε στην δικαιοσύνη , αλλά τότε βέβαια ήταν ψαράς στους κάβους των Κυκλάδων, μακριά από τα κοινά της Ερμιόνης μας.
Σήμερα που αυτοαποκαλείται ερευνητής , κριτής διακεκριμένων επιστημόνων, και κριτής των πάντων, μετά από 10 χρόνια το 2006, κατήγγειλε την υπόθεση αυτή στον Κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ότι ο Μύλος Κρόθι ,στολίδι στην είσοδο της Πόλης μας και κτισμένος στην περιουσία του Δήμου μας , είναι παράνομος!
Βέβαια πάντα τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη.
Τα συμπεράσματα αγαπητοί μου δημότες , δικά σας!