eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ!

Στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα μεγάλης ποσότητας προϊόντων φυτικής προέλευσης από την Κίνα, προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά. Οι γεωπόνοι της Νομαρχίας προχώρησαν στην απαγόρευση εισόδου στην χώρα από το Ε’ Τελωνείο Πειραιά σε 37,2 τόνους ντολμαδάκια - κονσέρβα προέλευσης Κίνας, καθώς όπως διαπιστώθηκε κατά την επιτόπια αυτοψία που διενήργησαν, παρουσίαζαν ελλιπή σήμανση (δεν αναγράφεται το... όνομα ή η εμπορική επωνυμία και η διεύθυνση του παρασκευαστή ή του συσκευαστή ή ενός πωλητή εγκατεστημένου σε κράτος μέλος της κοινότητας).


Το προϊόν που έφτασε στη χώρα μας συσκευασμένο σε 3.100 χαρτοκιβώτια και αποθηκευμένο σε δύο κοντέινερ, κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και... ...
κοινοτική νομοθεσία, απαγορεύθηκε η εισαγωγή του και παραμένει δεσμευμένο στους χώρους του Τελωνείου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2003 μέχρι σήμερα, περίοδο κατά την οποία έχει την ευθύνη διοίκησης η σημερινή νομαρχιακή αρχή οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά με τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν έχουν κατασχέσει ή αποτρέψει να καταλήξουν στην εγχώρια αγορά και από κει στο τραπέζι των καταναλωτών σε συνολικά 4,5 εκατ. κιλά προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Στη Νομαρχία Πειραιά από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, δίνουμε πολυμέτωπη και σκληρή μάχη για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από κάθε διατροφικό κίνδυνο, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι για εμάς η ημέρα του Καταναλωτή δεν είναι μόνο η 15η Μαρτίου, αλλά 365 μέρες το χρόνο. Αν και το προσωπικό μας είναι αριθμητικά ανεπαρκές, αν και τα μέσα που διαθέτουμε είναι περιορισμένα, τα αποτελέσματα των ελέγχων μας είναι απτά και δικαιώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε με αίσθημα ευθύνης και υψηλής αξιοπιστίας για να ενισχύσουμε την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων, πάνω από όλα για να προασπίσουμε τα δικαιώματα του καταναλωτή.
















FIMOTRO