eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Απάντηση του Δημάρχου Ερμιόνης στις αναφορές του κ. Ιωάννη Δρούγκα Προϊστάμενο 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Αργολίδας, μέσω blog, σχετικά με το κλείσιμο του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης.

Απάντηση του Δημάρχου Ερμιόνης στις αναφορές του κ. Ιωάννη Δρούγκα Προϊστάμενο 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Αργολίδας, μέσω blog, σχετικά με το κλείσιμο του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης.



Κύριε Προϊστάμενε του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Αργολίδας,



Έχω μάθει στη ζωή μου να αναλαμβάνω τις ευθύνες για ότι πράττω, ότι λέω για όλα τα θέματα, πόσο μάλλον για τα θέματα που αφορούν τα Σχολεία του Δήμου μας.



Είμαι κατά του κλεισίματος των Σχολείων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, διότι όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, κλείνοντας ένα σχολείο σταματούν οι παιδικές φωνούλες,...
 η χαρά και η ζωή που έχει ανάγκη τη σημερινή εποχή το κάθε χωριό.



Εσείς λοιπόν κ. Δρούγκα μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης, όχι μόνο δε με ενημερώσατε, αλλά αποφασίσατε να κλείσετε το 2ο Νηπιαγωγείο και να μεταφέρετε τα παιδιά στο 1ο Νηπιαγωγείο. Την απόφασή σας αυτή την ανακοινώσατε στους γονείς με αποτέλεσμα να δεχθώ σωρεία παραπόνων (τα παράπονά σας στο Δήμαρχο όπως λέει και η παροιμία) από γονείς και Δημοτικούς Συμβούλους.



Κύριε προϊστάμενε, ήταν δυνατόν εγώ ο 15 χρόνια Δήμαρχος να σας επέτρεπα να κλείσετε το 2ο Νηπιαγωγείο και να μεταφέρετε τα παιδιά στο 1ο Νηπιαγωγείο έστω και προσωρινά; (στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού). Γνωρίζετε πολύ καλά τις προσπάθειες του Δήμου μας πρώτον για την ίδρυσή του και κατά δεύτερον για τη στέγαση του με την παραχώρηση του κτιρίου και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου με χρήματα των δημοτών μας. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου κ. Ελένης Βλάσση η οποία έστησε ένα πρότυπο νηπιαγωγείο συμμετέχοντας ενεργά σ` όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου μας, με αποκορύφωμα την εκστρατεία «ΕΛΠΙΔΑΣ» και την πρόσκληση στην πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ Κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και την επίσκεψη της στη γενέτειρα της.



Κύριε Δρούγκα,



Η απόφασή του 2ου Γραφείου να κλείσει προσωρινά το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης για μένα «ήταν αυγό χωρίς κροκό» όπως λέει μια λαϊκή παροιμία μας το αυγό που δεν έχει κρόκο δεν έχει ζωή. Για αυτό και δεν έμεινα σ` αυτή σας την απόφαση, αλλά άμεσα επικοινώνησα με τον κ. Αργυρόπουλο, Δ/ντη Π.Ε. Ν. Αργολίδας και του ζήτησα να μας στείλει νηπιαγωγό, συμφωνώντας κι αυτός μαζί μου ότι δεν πρέπει να κλείσει το νηπιαγωγείο και με παρέπεμψε στον κ. Μισθό, Περιφερειακό Δ/ντή Πελοποννήσου.



Ο Περιφερειακός Δ/ντής κ. Δρούγκα με διαβεβαίωσε ότι δε θα κλείσει το νηπιαγωγείο και ότι θα στείλει άμεσα αναπληρώτρια νηπιαγωγό να καλύψει τη θέση. Το ίδιο με διαβεβαίωσε και το αρμόδιο γραφείο της κ. Υπουργού Παιδείας στο οποίο απευθύνθηκα στη συνέχεια.



Κύριε Προϊστάμενε αναρωτιέμαι γιατί τώρα επιλέξατε να απαντήσετε μέσω διαδικτύου, ενώ σε άλλη περίπτωση που εκπαιδευτικός καταστρατήγησε την ορθή απόφασή σας και ανάρτησε τη λαθεμένη σε blog αντιδράσατε διαφορετικά;



Σας δημοσιεύω το υπ` αριθμ. 105/5/2/2009 έγγραφό σας.





Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ανάργυρος Λεμπέσης